Zoeken
  • heidirijsdijk

Vakantiespam.

Ik zit in een minibus vanuit Sukothai richting Chang Mai, een rit van zo'n 5 uur, na gisteravond met wat reisgenoten 2 flessen Thaise rum genuttigd te hebben in de lokale discotheek. Een mooi moment om jullie een kleine update te sturen dacht ik! En omdat de eerste week van mijn reis voorbij is. Ook een mooi moment.


Reis inderdaad, want vakantie durf ik het niet meer te noemen. En daar is niks mis mee! Ik heb in een week tijd nog nooit zoveel gezien, gedaan, geproefd en meegemaakt. Maar deze reis begon allemaal iets minder soepel. We hadden namelijk de meest ongunstige vliegtijden die je je maar kon bedenken. Vanaf Amsterdam vlogen we in een kleine 6 uur naar Amman, Jordanië, waar we vervolgens 7 (!) uur op het vliegveld hebben moeten wachten om daarna nog 9 uur door te vliegen naar Bangkok. Maar het is vakantie, euh reistijd, en het glas is half vol. Dit was namelijk de ideale kans om mijn reisgenoten te leren kennen. We vonden al snel een gemeenschappelijke hobby: spelletjes spelen. Wat een feest!


Oh en cocktails. Maar zoals ik al zei, het glas is altijd half vol, en met Bangkok als eindbestemming in zicht was het allemaal prima vol te houden. Het mooiste aan aankomen in Bangkok is de geur. Die is niet lekker, dat kan ook niet met meer smog in de lucht dan zuurstof, maar die is wel heel typisch. Eentje die ik ruim 6 jaar, sinds mijn laatste bezoek aan Thailand, niet meer geroken had.

De slurf van het vliegtuig uitlopen voelde dan ook een beetje als thuis komen. Heerlijk. Maar goed ik ben hier om over mijn vakantie te vertellen, niet om te zwetsen over lange vluchten en vage geurtjes. Tijd voor het echte werk.


Te beginnen met twee dagen Bangkok, en die kan ik eigenlijk heel kort voor je samenvatten: Drank. Jaja... ik kom later deze reis nog terug in Bangkok en dan ga ik echt nog wel even cultuur snuiven. Pictures or it didn't happen.

Deze eerste week was er een van uitersten. Zo stapte ik van de bizarre drukte en chaos in Bangkok over naar de rust en schoonheid van de River Kwai. In mijn drijvende hotel op die rivier, zonder stroom, heb ik mijn meest rustgevende nacht ooit gehad. Waar ik normaal de meest vage en onrealistische dingen droom, droomde ik die nacht dat Robbie Williams verliefd op me was. Ik trouwens ook op hem. Cocktails in Bangkok, zen op de River Kwai. Ben je al jaloers? Stop dan maar met lezen.

Mijn reis is namelijk nog maar net begonnen. Een reis waar we chillen onder een waterval en waarbij de vissen, zodra je maar één teen in het water steekt, met liefde zich te goed doen aan de dode huidcellen op je lichaam. En dat klinkt veel liever dan dat het is! Maar hey, elk voordeel heb zijn nadeel.

En een reis waarbij ik vooral heel veel kan oefenen op mijn camera skills dankzij alle prachtige, historische in dit geval, tempels.

Lopend door dit historische park besef ik me weer hoeveel ik eigenlijk van geschiedenis houd. Dit was niet alleen mijn favoriete vak op school, nog steeds interesseert het verleden mij meer dan de toekomst. Ik kan niet wachten op de dag dat professor Barabas zijn teletijdmachine uitvindt en ik mij kan wanen in de tijd dat deze tempels nog volop in gebruik waren.

De tijd waarin je hier op elke hoek van het pad een monnik tegen kwam in plaats van een met peace-teken-poserende-Chinees. Maar voor nu terug naar het heden. Waar ik ondertussen bekomen ben van de Thaise rum uit Sukothai. Ja, ik heb meer dan een dag over het schrijven van dit verhaal gedaan. Iets met tijd te kort. En me nu ga onderdompelen in het leven in Chiang Mai.


Maar dat lieve leesvrienden, dat wordt weer een heel ander verhaal.


Dikke liefs,


Heids

5 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven