Zoeken
  • heidirijsdijk

Hallo Hoogmoed, hier de Val

Bijgewerkt op: 4 sep 2020


Hoogmoed komt voor de val. Da’s denk ik een van mijn favoriete gezegden. Acda & De Munnik, hartje voor deze mannen, schreven er een te gek nummer over.* En de Efteling vernoemde er bijna een attractie naar. Bijna. Ze kozen uiteindelijk voor ‘De Baron’. Wrong call Efteling, wrong call. Maar het is wel het laatste wat je in deze attractie hoort vlak voordat je van 35 meter hoogte ter aarde stort. Toepasselijk. Heids, je dwaalt af. Dit verhaal gaat namelijk niet over mijn liefde voor taal. Of mijn liefde voor Acda & De Munnik. Of die voor de Efteling. Hoewel ze alle drie zeer zeker aanwezig zijn. Ik noteer deze onderwerpen voor een volgende keer. Ik wilde het eigenlijk hebben over hoe erg van toepassing dit gezegde is op mijn ietwat chaotische leven.


Zoals je misschien wel al gemerkt hebt ben ik nogal een enthousiaste en impulsieve meid. Ik duik dan ook ergens vol overgave in. Lees je ‘m? HOOGMOED. Zonder dat ik eigenlijk goed nadenk over waar ik nu weer aan begin. Een cursus weddingplanner bijvoorbeeld. Klinkt leuk, maar wat moet je ermee? Geen idee, toch ben ik er aan begonnen. Om vervolgens na een paar weken keihard op mijn bek te gaan. Hey, daar is die VAL.

Of die vele verwarde dieet-pogingen waar ik je laatst over vertelde. Vol hoogmoed ga ik naar de supermarkt, koop alles wat groen, vers of een superzaad is. Om vervolgens ‘s avonds geen idee te hebben wat ik eigenlijk met al die ingrediënten moet en na een paar dagen de koelkast open te trekken en een verschrompelde courgette in de groentela te vinden. Weer die val.

Het grootste voorbeeld van mijn hoogmoedigheid is denk ik mijn studie. Na mijn middelbare school wilde ik graag eerst reizen. Samen met een klasgenoot zouden we een half jaar naar Azië vertrekken. Spoiler-alert, die reis werd nooit gemaakt. Klasgenootje haakte last-minute af en weg was mijn planning. Te laat om me nog aan te melden voor een studie, nam ik onder het mom beter iets dan niets een slecht betaalde fulltime baan aan. Spoiler-alert, dit was ik na twee maanden zat. Een avondje surfen op het wereldwijde web bracht me bij een opleiding die de volgende maand zou beginnen: Media & Entertainment Management op InHolland. Ik schreef me in. Ging er het eerste jaar volledig voor. Maar jaar twee viel erg tegen. Dit was niet wat ik uit de brochure gehaald had.


Gelukkig leverde mijn opleiding me wel een te gekke stage, een stage die me uiteindelijk zelfs mijn huidige baan opgeleverd heeft! Lang verhaal, Heids waar blijft die val. Oké, komt-ie. In jaar vier ben ik gestopt met mijn opleiding. De eindstreep inzicht. De studieschuld achter me. Maar nee, ik schreef me uit en ging me op mijn carrière focussen. Hallo Val. Hoewel ik het stoppen van mijn studie als een flinke val zie, je zegt nu eenmaal liever dat je wel een diploma hebt, heb ik nooit spijt gehad van deze keuze. Daardoor kon ik namelijk fulltime gaan werken en heb ik nu een vast contract bij een te gek bedrijf. Toch had ik graag willen zeggen dat ik de eerste in ons gezin was geweest die wel kon zeggen haar studie afgemaakt te hebben. Helaas. Hoogmoed had ik gisteren trouwens ook tijdens de bootcamp-les. De val kwam al na 5 minuten kan ik je zeggen. Niet te doen.


Dikke liefs,


Heids


* Waarschijnlijk heb je nog nooit gehoord van het liedje ‘Hoogmoed En De Val’ van Acda en De Munnik. Dus bij deze:


16 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven